APEL LA ACȚIUNE – CAMPANIE DE ADVOCACY- EXERCIȚIU DE ÎNVĂȚARE A CETĂȚENIEI ACTIVE

APEL LA ACȚIUNE PENTRU TINERII DIN ORAȘUL BUHUȘI –

CAMPANIE DE ADVOCACY- EXERCIȚIU DE ÎNVĂȚARE A CETĂȚENIEI ACTIVE

Asociația Există O Șansă derulează în comunitatea buhușeană proiectul ,, CERT , o șansă pentru tine- Centrul de Resurse pentru Tineret, proiect finanțat prin granturile SEE 2009- 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea gradului de implicare a tinerilor în comunitate prin încurajarea participării acestora la iniţierea şi dezvoltarea politicilor publice locale de tineret.

Primul rezultat vizbil al proiectului este Centrul de Resurse pentru Tineret înființat în orașul Buhuși, ca structură sustenabilă pentru dezvoltarea iniţiativelor menite să faciliteze cetăţenia activă şi implicarea responsabilă a tinerilor în viaţa comunităţii.

Proiectul va trebui să atragă în acțiune 130 de voluntari, elevi şi tineri, care să participe la crearea unui model de iniţiativă pentru comunitate şi parcurgerea un exerciţiu de învăţare util pentru formarea lor profesională şi civică.

Începând cu luna septembrie pe o perioadă de minim 3 luni( septembrie- noiembrie 2015) împreună vom derula o campanie de advocacy – un exercițiu de învățare a cetățeniei active, parcurgerea unui exercițiu real de implicare, identificarea de nevoi si soluții, analiză și interpretare; cunoașterea metodelor și tehnicilor folosite în identificarea nevoilor, gasirea de soluții și parcurgerea cailor spre informare, conștientizare și rezolvare a problemelor identificate.

Obiective specifice ale campaniei:

identificarea nevoilor, dorintelor, problemelor cu care se confrunta.tinerii din comunitate și a soluțiilor la problemele identificate;

analiza în contex local în ceea ce priveşte voluntariatul şi cetăţenia activă, implicare, participare;

identificarea nevoilor de pregătire a voluntarilor în ceea ce priveşte subiectele abordate.Pași de parcurs:

1.Cercetarea pentru:

a)- identificarea problemei- culegerea de informații pentru identificarea problemei și propunerea de soluții în focus-grupuri (cercetare calitativă) și sondaj de opinie( cercetare cantitativă);

b)- identificarea grupului de lucru și a instituțiilor responsabile.

2.Formularea mesajului: informarea (conștientizarea publicului)- face to face, presă scrisă, rețele de socializare- facebook, Twintter, YouTube, presă online;

3.Desfășurarea pe teren a campaniei:

a)-implicarea publicului larg- Campanie stradală- Târgul participării civice-fluturași, flashmob, postere;

b)- colaborare cu instituții publice- Întalnirea cu decidenții.

4. Monitorizarea succesului.

Care au fost rezultatele obţinute în urma activităţilor de

Cum sunt aceste rezultate menţinute?

Sperăm să fie înțeles corect exercițiul nostru și să avem sprijinul comunității și al autorității locale.

Pentru programul de derulare a campaniei, înscriere și participare contactați Asociația Există O Șansă:e-mail: contact@existaosansa.ro, sau direct la sediul din strada Tineretului ( fostul Cinematograf Victoria), zilnic, de luni până vineri, între orele 10-14 unde obtineti cele mai avizate informații.

Puteţi urmări fluxul de informaţii despre acest eveniment şi pe facebook la: Apel la acțiune- Campanie de advocacy- exercițiu de învățare a cetățeniei active pentru tinerii din orașul Buhuși.


Proiectul „CERT, o şansă pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesaţi www.fondong.fdsc.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Conţinutul acestui anunţ nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor anunţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *