Clubul de consiliere si mediere Buhusi

Clubul de consiliere si mediere – structura primara pentru servicii sociale de baza.12507224_512505588932294_4655855306438611829_n
Campanie de promovare a accesării serviciilor sociale şi de bază pentru copiii afectaţi de migraţie din regiunea Moldovei.

Astazi aproape 20 de persoane , reprezentanti ai Scolii Mihai Eminescu prin prezenta dnei psiholog, Scoalii Stefan cel Mare reprezentata prin consilier scolar, Centrului de Servicii Sociale Buhusi reprezentat de asistenti sociali si psiholog, Serviciului de asistenta sociala al Primariei Buhusi prin asistentii sociali Claudia Telita si Mihaela Hudici, mediatori scolari, mediatori sanitari, parinti si reprezentanti legali ai copiilor din familii de migranti s-au reunit intr-o sesiune informativa privind situatia copiilor ai caror parinti se afla la munca in strainatate.
Scopul intalnirii a fost de informare a persoanelor prezente, dar si de diseminare si multiplicare a informatiilor, de identificatre a actitivitatilor in care ar putea fi atrasi copii in activitati desfasurate in cadrul Centrului de consiliere si mediere infiintat prin proiectul ,,Cert, o sansa pentru tine- CENTRUL DE RESURSE PENTRU TINERET”- proiect finanta prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania.
Astfel intr-o prezentare sustinuta de specialisti ai Asociatiei Betania-Claudia Lovin si Elena Droanga s-au luat in discutie : Probleme şi riscuri cu care se confruntă copiii, Manifestările psiho-comportamentale ale copiilor singuri acasă, Teme abordate în lucrul cu copiii singuri acasă, Riscuri si efecte ale separarii de parinti asupra copiilor, Sfaturi pentru parinti.
Actiunea s-a desfasurat in baza protocolului de colaborare cu Asociatia Betania Bacau care desfasoara un proiect la nivel regional, prin care oferă servicii de asistenţă socială pentru 200 de copii din judeţe Iaşi şi Bacău (din mediul urban şi din rural) pentru prevenirea şi reducerea efectelor negative ale migraţiei (risc de abuz/neglijare, probleme de adaptare socială, culturală, școlară, de comportament etc.).

 

Proiectul „CERT, o şansă pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesaţiwww.fondong.fdsc.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *