Titlul proiectului: CERT – O șansă pentru tine – Centru de Resurse pentru Tineret

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România; Programul Fondul ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea Capacității ONG-urilor. Rețele și coaliții / Subcomponenta 5.3 Consolidarea bazei de membri și voluntari ai organizațiilor neguvernamentale și creșterea participării membrilor/voluntarilor în activitățile ONG-urilor.

1. Prezentarea proiectului
In Romania tinerii reprezenta una dintre cele mai defavorizate categorii în ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii. La nivel local nu exista alternative de implicare si nu exista spaţii adecvate petrecerii timpului liber. Daca interesul tinerilor fata de viata publica este din ce in ce mai scazut, exista riscul unui deficit mare de participare activa în societate pe viitor.
2. Obiectivele proiectului
Obiectiv general: Consolidarea bazei de voluntari si incurajarea participarii la initierea si dezvoltarea politicilor publice locale de tineret.

Obiective specifice

3. Problema abordata
Participarea la decizia publică este forma cea mai potrivită prin care tinerii se pot manifesta şi implica în viaţa comunităţii, constituind totodată şi un exerciţiu de învăţare util pentru formarea lor profesională şi civică.

Afla mai mult

4. Beneficiarii proiectului
Beneficiari directi ai proiectului sunt 130 de voluntari, elevi si tineri care participa la crearea unui model de iniţiativă pentru comunitate si parcurg un exerciţiu de învăţare util pentru formarea lor profesională şi civică.

Afla mai mult

5. Calendarul activităților
Proiectul se derulează în perioada aprilie 2015 - martie 2016 şi cuprinde activităţi variate şi foarte interesante în care vor fi implicaţi atât tinerii voluntari cât colaborii proiectului

Alege-ţi activităţile la care vrei să partici

6. IMPACT
Cresterea gradului de interes si implicare a tinerilor in dezbaterea problemelor care-i afecteaza. O cunoaștere mai bună a nevoilor si intereselor tinerilor...

Afla aici ce castiga comunitatea

Participa si tu!

INVITAM TINERII CARORA LE PASA SA SE ALATURE SI SA PUNA UMARUL LA CONSTRUIREA UNEI BAZE SOLIDE DE IMPLICARE SI CONSOLIDARE A INITIATIVELOR CARE POT SCHIMBA PERCEPTII. Implicarea comunitara, participarea la decizia publică este forma cea mai potrivită prin care tinerii se pot manifesta şi implica în viaţa comunităţii.

Infiintarea Centrului de Resurse pentru Tineret (CERT) creeaza structura sustenabila pentru dezvoltarea initiaţivelor menite să faciliteze cetăţenia activă si implicarea responsabila a tinerilor in viata comunitatii.
Proiectul creste numarul oportunitatilor de implicare a tinerilor si creeaza cadrul de dezvoltare de coaliții si parteneriate pentru infiintarea retelei CERT - Coaching pentru Eficientizarea Retelelor de Tineret din scoli -mijloc de extindere a colaborarilor si schimbului de experienta la nivel regional si national.

Beneficiari directi ai proiectului sunt 130 de voluntari , elevi si tineri care participa la crearea unui model de iniţiativă pentru comunitate si parcurg un exerciţiu de învăţare util pentru formarea lor profesională şi civică.

Proiectul "CERT, o şansă pentru tine - Centrul de Resurse pentru Tineret" este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesaţi www.fondong.fdsc.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Manager de proiect
Elena Mitrea