Testimoniale

Aceste întâlniri sunt benefice dezvoltării interioare a tinerilor

„Sâmbătă, 20 iunie 2015, am participat la prima sesiune  informativă  cu tema Educaţie pentru un stil de viaţă sănătos, ce face parte din graficul de activităţi desfăşurate  de Asociaţia ” Există o şansă” din oraşul Buhuşi, în cadrul proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret”. Am răspuns cu drag invitaţiei doamnei Elena Mitrea, managerul proiectului, fiind încântată că există persoane în comunitatea noastră care sunt interesate de binele tinerilor şi organizează sesiuni informative pe diferite teme, încercând astfel să îi pregătească pentru provocările vieţii.

Am abordat tema „Influenţa mentalului asupra stării de sănătate” prin care am vrut să le ofer tinerilor o altă viziune asupra modului în care pot depăşi obstacolele, diferitele  situaţii stresante din viaţă prin adoptarea unei gândiri pozitive, prin  explicarea efectelor gândirii negative pe termen lung, făcând astfel o analiză comparativă şi identificând beneficiile gândirii pozitive pentru a susţine la cote optime starea interioarǎ de bine şi starea generalǎ de sǎnǎtate.

Entuziasmul şi interacţiunea tinerilor pâna la final m-au încărcat energetic şi am constatat că aceste întâlniri sunt benefice dezvoltării interioare a tinerilor.24Asociaţia „Există o şansă” oferă un cadru plăcut, un spaţiu intim desfăşurării unor astfel de manifestări şi poate susţine cu succes viitoare alte acţiuni. Interacţiunea între persoanele prezente la manifestare s-a realizat într-un mod spontan, dinamic şi captivant pentru toţi. Se pot realiza multe întruniri de asemenea factură în cadrul asociaţiei, unde există persoane capabile şi empatice să organizeze astfel de manifestări şi unde interesul este canalizat pentru binele comunităţii din Buhuşi, judeţul Bacǎu.

Mulţumesc pentru invitaţie doamnei Elena Mitrea şi doresc succes Asociaţiei „Există o şansă” în proiectele viitoare pentru creşterea şi recunoaşterea eforturilor depuse pentru tinerii din oraşul Buhuşi.”


DIANA APETRI  - psiholog clinician
CERT
5
2015-07-10T20:24:07+02:00
DIANA APETRI  - psiholog clinician
Entuziasmul şi interacţiunea tinerilor pâna la final m-au încărcat energetic şi am constatat că aceste întâlniri sunt benefice dezvoltării interioare a tinerilor.

Ca să fie CERT… trebuie doar bună voinţă şi IMPLICARE

Deosebit de interesanta si practică mi se pare initiativa doamnei Mitrea! Sunt binevenite astfel de proiecte in care sunt implicate atât resurse umane prin voluntariat cât și materiale, având ca obiectiv reîntoarcerea la meșteșugurile si tradițiile poporului român.

In pregatirea ATELIERULUI  DE MESTESUGURI - Voluntari creativi” - am purtat discutii, am avut intalniri cu persoane care se implica si vor sa participe.

In vacanta si totusi la scoala

Prima intalnire cu cadre didactice de la Scoala Stefan cel Mare in persoana Dnei prof. Iren Untea si Dnei. prof. Cristina Frigura.Sunt primele persoane implicate si impreuna facem planuri...
ACUM ...este o activitate intr-un program al proiectului „Cert, o şansǎ pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret”

Ca sa fie CERT ...trebuie doar buna vointa si IMPLICARE.
Pentru lucru in Atelier, Asociatia Exista O Sansa ofera spatiul de lucru si materialele necesare activitatilor de creatie pentru o perioada de 9 luni, dupa care vreau sa spunem:

ACUM... ESTE O REALITATE . ESTE CERT CA SE POATE.
TE INVIT SA FACI ACEST EXPERIMENT IMPREUNA CU NOI!

IRENA UNTEA - prof. Scoala Gimnaziala  „Stefan cel Mare” Buhusi

CERT
5
2015-07-23T07:49:29+02:00

IRENA UNTEA - prof. Scoala Gimnaziala  „Stefan cel Mare” Buhusi

Deosebit de interesanta si practică mi se pare initiativa doamnei Mitrea! Sunt binevenite astfel de proiecte in care sunt implicate atât resurse umane prin voluntariat cât și materiale, având ca obiectiv reîntoarcerea la meșteșugurile si tradițiile poporului român.

O sansa de a reinvia traditia, de a merge la radacini

Implicarea noastra in acest proiect este o continuarea a colaborarii de-a lungul timpului.

Atelierele de lucru reprezinta o modalitate de implicare a elevilor in activitati de voluntariat, de implicare in activitatile asociatiei.

O sansa de a reinvia traditia, de a merge la radacini... La urma urmei de a face ceva util si de a folosi timpul in mod creativ... O modalitate de a fi mai romani...

Cristina Frigura - prof. Scoala Gimnaziala  „Stefan cel Mare” Buhusi, responsabil desemnat, colaborator in cadrul proiectului ,,CERT, o sansa pentru tine - Centrul de Resurse pentru Tineret”.

CERT
2015-09-02T08:09:36+02:00

Cristina Frigura - prof. Scoala Gimnaziala  „Stefan cel Mare” Buhusi, responsabil desemnat, colaborator in cadrul proiectului ,,CERT, o sansa pentru tine - Centrul de Resurse pentru Tineret”.

Implicarea noastra in acest proiect este o continuarea a colaborarii de-a lungul timpului. Atelierele de lucru reprezinta o modalitate de implicare a elevilor in activitati de voluntariat, de implicare in activitatile asociatiei. O sansa de a reinvia traditia, de a merge la radacini... La urma urmei de a face ceva util si de a folosi timpul in mod creativ... O modalitate de a fi mai romani...

Vin cu inima deschisa la voluntariat, am invatat prin activitatile propuse lucruri noi si foarte interesante

Fapul ca sunt voluntar la Asociatia 'Exista O Sansa' este o realizare pentru mine.Vin cu inima deschisa la voluntariat, am invatat prin activitatile propuse lucruri noi si foarte interesante.

Cand am auzit de programul de training 'Star(T) la puterea ONG' m-am bucurat, deoarce acolo am invatat cum imi pot imbunatati modul de a comunica. Primul training a fost despre ''Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa” acolo prima oara am format un grup,apoi o echipa, am fost uniti, am fost de acoord cu tot ce ne-am propus, intre noi nu s-au creeat bariere.

Al doilea lucru care ma impesionat a fost Atelierul de 'Mestesuguri' acolo invatat sa facem deocamdata inele,cercei,lanturi din fimo.
Prima oara eram suparata pentru ca nu reuseam, dar colegi mei m-au invatat si m-au incurajat si asta ma bucurat foarte mult deoarece eram uniti si ne ajutam uni pe altii.

Am participat si la un training intensiv „Rezolvarea de probleme şi leadership” acolo am invatat sa ne dezvoltam personal pentru a fi un lider bun.
Ma bucur ca fac parte din proiectul CERT, o şansǎ pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret" Imi pare bine ca am participat si o sa mai particip si la alte module de training, Atelierul de mestesuguri, spectacol si toate activitatile care ne sunt oferite prin proiect in limita timpului.

Cu drag merg la voluntariat si la Spitalul Orasenesc - Sectia Pediatrie. Sper sa raman la fel de entuziasmata si sa am timp pentru tot ce mi-am propus.

Ciobanica Ioana Alexandra- Colegiul Tehnic Ion Borcea, cls.a IX D, 15 ani

CERT
2015-09-02T08:42:24+02:00

Ciobanica Ioana Alexandra- Colegiul Tehnic Ion Borcea, cls.a IX D, 15 ani

Fapul ca sunt voluntar la Asociatia 'Exista O Sansa' este o realizare pentru mine.Vin cu inima deschisa la voluntariat, am invatat prin activitatile propuse lucruri noi si foarte interesante. Cand am auzit de programul de training 'Star(T) la puterea ONG' m-am bucurat, deoarce acolo am invatat cum imi pot imbunatati modul de a comunica. Primul training a fost despre ''Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa” acolo prima oara am format un grup,apoi o echipa, am fost uniti, am fost de acoord cu tot ce ne-am propus, intre noi nu s-au creeat bariere. Al doilea lucru care ma impesionat a fost Atelierul de 'Mestesuguri' acolo invatat sa facem deocamdata inele,cercei,lanturi din fimo. Prima oara eram suparata pentru ca nu reuseam, dar colegi mei m-au invatat si m-au incurajat si asta ma bucurat foarte mult deoarece eram uniti si ne ajutam uni pe altii. Am participat si la un training intensiv „Rezolvarea de probleme şi leadership” acolo am invatat sa ne dezvoltam personal pentru a fi un lider bun. Ma bucur ca fac parte din proiectul CERT, o şansǎ pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret" Imi pare bine ca am participat si o sa mai particip si la alte module de training, Atelierul de mestesuguri, spectacol si toate activitatile care ne sunt oferite prin proiect in limita timpului. Cu drag merg la voluntariat si la Spitalul Orasenesc - Sectia Pediatrie. Sper sa raman la fel de entuziasmata si sa am timp pentru tot ce mi-am propus.

Voluntariatul pentru mine este o completare ideala in viata mea din prezent

Voluntariez in cadrul Asociatiei "Exista o sansa" din anul 2013. Am fost parte a programului ,,Voluntari sanitari" dar si "Voluntari pentru seniori", am participat la organizarea de actiuni caritabile- spectacol caritabil, campanii umanitare( 2013 si 2014)de Craciun,  am mers in casele copiilor care au vazut pentru prima data pe Mos Craciun cu dulciuri, hainute si produse alimentare.

Am participat la sesiuni de martisoare si am facut impreuna cu echipa de voluntari mici spectacole omagiare cu diverse ocazii, prin care am adus mici bucurii batranilor de la Satul Milly si pacientilor de la Spitalul Orasenesc Buhusi.

 Am fost in echipa de voluntari cu care, de ziua internationala a dansului o initiativa venita din partea voluntarului Emi Dumitrasc am realizat un clip după o săptămână de filmări si peste 200 de cadre luate,am participat la  concursul cu premii organizat in Saptamana Nationala a Voluntariatului, la Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani am primit diploma de merit pentru activitatea desfasurata in 2013-2014.

Voluntariatul pentru mine este o completare ideala in viata mea din prezent

Pot spune ca experienta de voluntar nu neaparat m-a schimbat, dar mi-a dat sansa sa lucrez cu oameni, din placere, asa cum mi-am dorit mereu.

Asociatia 'Exista o sansa" este singura asociatie care creeaza oportunitati pentru tineri la nivel de Buhusi, iar prin crearea Centrului de Resurse pentru Tineret, ca urmare a finantarii obtinute conditiile de lucru sunt mai bune si cu o ambianta mai placuta.

In aceasta vacanta am avut ocazia sa particip si la sesiunile de informare care sunt foarte interesante, la sesiunea debate, la atelierul de mestesuguri .

Sunt incantata ca se organizeza si cursuri de formare pentru voluntari care contribuie la dezvoltrea noastra personala.

 Primul training „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa” la care am participat m-a determinat sa am o mai buna intelegere a propiei persoane si a persoanelor de langa mine. Acest training mi-a imbunatatit abilitatile de comunicare interculturala si m-a ajutat in procesul de dezvoltare personala. Cel de-al doilea training „Rezolvarea de probleme şi leadership” a fost unul foarte util ! Vreau sa va spun ca metoda folosita de trainer e super, adica chiar am plecat cu ceva de aici .

Chiar daca sunt in clasa a XII-a incerc sa ma implic in activitatile proiectului pentru ca sunt activitati multe si variate de formare si informare ceea ce ofera un beneficiu noilor voluntari care sunt norocosi sa lucreze in conditii mai bune decat am lucrat noi voluntarii de pana acum

Sandu Nicoleta Mihaela,18 ani- Voluntar la Asociatia ,, Exista o Sansa”Buhusi

CERT
2015-09-02T08:44:15+02:00

Sandu Nicoleta Mihaela,18 ani- Voluntar la Asociatia ,, Exista o Sansa”Buhusi

Voluntariez in cadrul Asociatiei "Exista o sansa" din anul 2013. Am fost parte a programului ,,Voluntari sanitari" dar si "Voluntari pentru seniori", am participat la organizarea de actiuni caritabile- spectacol caritabil, campanii umanitare( 2013 si 2014)de Craciun,  am mers in casele copiilor care au vazut pentru prima data pe Mos Craciun cu dulciuri, hainute si produse alimentare. Am participat la sesiuni de martisoare si am facut impreuna cu echipa de voluntari mici spectacole omagiare cu diverse ocazii, prin care am adus mici bucurii batranilor de la Satul Milly si pacientilor de la Spitalul Orasenesc Buhusi.  Am fost in echipa de voluntari cu care, de ziua internationala a dansului o initiativa venita din partea voluntarului Emi Dumitrasc am realizat un clip după o săptămână de filmări si peste 200 de cadre luate,am participat la  concursul cu premii organizat in Saptamana Nationala a Voluntariatului, la Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani am primit diploma de merit pentru activitatea desfasurata in 2013-2014. Voluntariatul pentru mine este o completare ideala in viata mea din prezent Pot spune ca experienta de voluntar nu neaparat m-a schimbat, dar mi-a dat sansa sa lucrez cu oameni, din placere, asa cum mi-am dorit mereu. Asociatia 'Exista o sansa" este singura asociatie care creeaza oportunitati pentru tineri la nivel de Buhusi, iar prin crearea Centrului de Resurse pentru Tineret, ca urmare a finantarii obtinute conditiile de lucru sunt mai bune si cu o ambianta mai placuta. In aceasta vacanta am avut ocazia sa particip si la sesiunile de informare care sunt foarte interesante, la sesiunea debate, la atelierul de mestesuguri . Sunt incantata ca se organizeza si cursuri de formare pentru voluntari care contribuie la dezvoltrea noastra personala.  Primul training „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa” la care am participat m-a determinat sa am o mai buna...

Imi place sa fiu voluntar, imi iau „slujba” in serios deoarece stiu ca lumea are nevoie de ajutor.

Ma consider o persoana dinamica si energica.

Asociatia "Exista o sansa" m-a determinat sa imi investesc timpul,ideile si energia facand lucruri utile pentru comunitate.

Imi place sa fiu voluntar, imi iau "slujba" in serios deoarece stiu ca lumea are nevoie de ajutor.

Imi plac toate activitatile care se petrec in cadrul acestei asociatii si sper sa am suficient timp pentru toate.

Elena Iamandi- Voluntar Asociatia Exista O Sansa

CERT
2015-09-02T08:45:51+02:00

Elena Iamandi- Voluntar Asociatia Exista O Sansa

Ma consider o persoana dinamica si energica. Asociatia "Exista o sansa" m-a determinat sa imi investesc timpul,ideile si energia facand lucruri utile pentru comunitate. Imi place sa fiu voluntar, imi iau "slujba" in serios deoarece stiu ca lumea are nevoie de ajutor. Imi plac toate activitatile care se petrec in cadrul acestei asociatii si sper sa am suficient timp pentru toate.

Este o experienta deosebita, chiar daca am descoperit acest lucru mai tarziu decat ar fi trebuit

Experiente. Povesti. Impresii. Sentimente. Pentru fiecare tanar ,,Centrul de Resurse pentru Tineret”schimba ceva. Inseamna ceva. Contribuie cu ceva.

Prin implicarea in proiecte, fiecare tanar invata si descopera - culturi, opinii, locuri, oameni. Se descopera pe sine. Se deschide catre noi experiente, catre diversitate, catre ceilalti.

Ma bucur ca prin intermediul acestui program pot sa fac ceva pentru comunitatea mea, sa dau inapoi din ceea ce am primit. Este o experienta deosebita , chiar daca am descoperit acest lucru mai tarziu decat ar fi trebuit.  Desi m-am dus la cursuri impinsa de la spate , mi-am dat seama ca daca nu eram prezenta pierdeam mult si ma bucur ca d-na Mitrea mi-a deschis ochii la timp. Este un lucru deosebit sa poti lucra cu copii dornici sa ofere din cunostintele lor, dar totodata si sa inmagazineze toate informatiile oferite. Asta demonstreaza ca vor sa invete mai mult decat li se ofera la scoala, este un plus pentru ei , dar si pentru noi.

Denisa Poiană Georgiana – elevă Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, clasa a IX-a

CERT
2015-09-02T08:52:44+02:00

Denisa Poiană Georgiana – elevă Colegiul Tehnic Ion Borcea Buhusi, clasa a IX-a

Experiente. Povesti. Impresii. Sentimente. Pentru fiecare tanar ,,Centrul de Resurse pentru Tineret”schimba ceva. Inseamna ceva. Contribuie cu ceva. Prin implicarea in proiecte, fiecare tanar invata si descopera - culturi, opinii, locuri, oameni. Se descopera pe sine. Se deschide catre noi experiente, catre diversitate, catre ceilalti. Ma bucur ca prin intermediul acestui program pot sa fac ceva pentru comunitatea mea, sa dau inapoi din ceea ce am primit. Este o experienta deosebita , chiar daca am descoperit acest lucru mai tarziu decat ar fi trebuit.  Desi m-am dus la cursuri impinsa de la spate , mi-am dat seama ca daca nu eram prezenta pierdeam mult si ma bucur ca d-na Mitrea mi-a deschis ochii la timp. Este un lucru deosebit sa poti lucra cu copii dornici sa ofere din cunostintele lor, dar totodata si sa inmagazineze toate informatiile oferite. Asta demonstreaza ca vor sa invete mai mult decat li se ofera la scoala, este un plus pentru ei , dar si pentru noi.

Vin cu placere la voluntariat, imi place sa aduc un zambet pe chipul unor oameni si un simplu „MULTUMESC” ma satisface

Cand am auzit de programul de trainingStar(T) la puterea ONG, m-am bucurat pentru ca doream sa-mi pot imbunatati felul de a comunica. Am simtit la primul training „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa” ca am format mai intai un grup, apoi o echipa, ca am fost uniti si nu s-au creeat bariere in comunicarea noastra. Faptul ca sunt voluntar la Asociatia "Exista O Sansa" este o realizare, la varsta mea. Vin cu placere la voluntariat, imi place sa aduc un zambet pe chipul unor oameni si un simplu "MULTUMESC" ma satisface. Am participat si la un training intensiv de dezvoltare personala, pentru a-mi dezvolta abilitatile de lider, deoarece sunt lider de voluntari la Complexul Rezidential ''Milly'' si chiar aveam nevoie de un curs de leadership pentru a putea motiva, inspira si mobiliza mai bine echipa de voluntari. Aceste module de training fac parte din proiectul CERT, o şansǎ pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret si este CERT cǎ totul a decurs cum nu se poate mai bine si pe viitor va fi la fel. Mǎ bucur cǎ am participat si pot sa mai particip si la alte module de training! Multumesc colegilor mei voluntari si echipei de proiect pentru aceastǎ sansǎ!

Amariei Diana Gabriela, 17ani

CERT
2015-09-02T08:55:20+02:00

Amariei Diana Gabriela, 17ani

Cand am auzit de programul de trainingStar(T) la puterea ONG, m-am bucurat pentru ca doream sa-mi pot imbunatati felul de a comunica. Am simtit la primul training „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa” ca am format mai intai un grup, apoi o echipa, ca am fost uniti si nu s-au creeat bariere in comunicarea noastra. Faptul ca sunt voluntar la Asociatia "Exista O Sansa" este o realizare, la varsta mea. Vin cu placere la voluntariat, imi place sa aduc un zambet pe chipul unor oameni si un simplu "MULTUMESC" ma satisface. Am participat si la un training intensiv de dezvoltare personala, pentru a-mi dezvolta abilitatile de lider, deoarece sunt lider de voluntari la Complexul Rezidential ''Milly'' si chiar aveam nevoie de un curs de leadership pentru a putea motiva, inspira si mobiliza mai bine echipa de voluntari. Aceste module de training fac parte din proiectul CERT, o şansǎ pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret si este CERT cǎ totul a decurs cum nu se poate mai bine si pe viitor va fi la fel. Mǎ bucur cǎ am participat si pot sa mai particip si la alte module de training! Multumesc colegilor mei voluntari si echipei de proiect pentru aceastǎ sansǎ!

Va multumesc si abia astept si celelalte cursuri!

Mi-a facut mare placere sa vin la primul training – „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa”! Consider ca m-a ajutat sa colaborez mai bine cu cei din grupul meu si sa ma dezvolt personal. Va multumesc si abia astept si celelalte cursuri!

Racovanu Stefania Andrada, 17 ani

CERT
2015-09-02T08:56:56+02:00

Racovanu Stefania Andrada, 17 ani

Mi-a facut mare placere sa vin la primul training – „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa”! Consider ca m-a ajutat sa colaborez mai bine cu cei din grupul meu si sa ma dezvolt personal. Va multumesc si abia astept si celelalte cursuri!

Prin voluntariat invatam sa ne comportam si sa avem autoritate

Voluntariatul, pentru mine, inseamna un nou inceput pentru dezvoltarea personala si a culturii mele generale. Am invatat, prin toate activitatile, lucruri noi si interesante. Prin voluntariat invatam sa ne comportam si sa avem autoritate. Ne putem exprima deschis nevoile si dorintele fara teama ca cineva are sa ne judece.

Voluntariatul presupune, de asemenea, sa dedicam cu mai multa seriozitate o parte din timpul nostru si pentru binele comunitatii. Mi-am dat seama ca prin voluntariat cunoastem un alt orizont al lumii si asta ma motiveaza sa continui sa fiu voluntar!

Gavril Maria Marinela – elevă la Colegiul Tehnic "Ion Borcea" Buhusi, clasa a IX-a

CERT
2015-09-02T08:58:53+02:00

Gavril Maria Marinela – elevă la Colegiul Tehnic "Ion Borcea" Buhusi, clasa a IX-a

Voluntariatul, pentru mine, inseamna un nou inceput pentru dezvoltarea personala si a culturii mele generale. Am invatat, prin toate activitatile, lucruri noi si interesante. Prin voluntariat invatam sa ne comportam si sa avem autoritate. Ne putem exprima deschis nevoile si dorintele fara teama ca cineva are sa ne judece. Voluntariatul presupune, de asemenea, sa dedicam cu mai multa seriozitate o parte din timpul nostru si pentru binele comunitatii. Mi-am dat seama ca prin voluntariat cunoastem un alt orizont al lumii si asta ma motiveaza sa continui sa fiu voluntar!

Vǎ invit, dragi prieteni, sǎ dǎm o manǎ de ajutor semenilor noştri aflaţi în nevoie!

Odată ce a sosit vara şi timpul mi-a permis mai multe activitǎţi, împinsa de la spate de sora mea, am început activitatea de voluntariat la Asociaţia "Existǎ o şansǎ". E prima datǎ când fac parte dintr- o echipǎ de voluntari, dar, pe viitor, îmi doresc sǎ ajut cât de mult pot. Invǎţ sǎ dǎruiesc o parte din timpul meu în folosul celor care au nevoie de ceea ce ştiu sau pot eu sǎ fac. Vǎ invit, dragi prieteni, sǎ dǎm o manǎ de ajutor semenilor noştri aflaţi în nevoie! Empatia socialǎ se manifestǎ de altfel, printre altele, şi prin dedicarea unei pǎrti din timpul propriu în folosul semenilor.

Sandu Andreea-Bianca, 15 ani - Voluntar la Asociaţia "Existǎ o şansǎ" Buhuşi

CERT
2015-09-02T09:02:35+02:00

Sandu Andreea-Bianca, 15 ani - Voluntar la Asociaţia "Existǎ o şansǎ" Buhuşi

Odată ce a sosit vara şi timpul mi-a permis mai multe activitǎţi, împinsa de la spate de sora mea, am început activitatea de voluntariat la Asociaţia "Existǎ o şansǎ". E prima datǎ când fac parte dintr- o echipǎ de voluntari, dar, pe viitor, îmi doresc sǎ ajut cât de mult pot. Invǎţ sǎ dǎruiesc o parte din timpul meu în folosul celor care au nevoie de ceea ce ştiu sau pot eu sǎ fac. Vǎ invit, dragi prieteni, sǎ dǎm o manǎ de ajutor semenilor noştri aflaţi în nevoie! Empatia socialǎ se manifestǎ de altfel, printre altele, şi prin dedicarea unei pǎrti din timpul propriu în folosul semenilor.

Recomand tuturor tinerilor din Buhusi sa faca voluntariat si sa vina la activitatile Centrului de Resurse pentru Tineret, organizate de Asociatia “Exista o sansa”!

Mi-a facut mare placere sa particip la training si activitatile din proiectul CERT! Ele ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine intre noi,sa fim o echipa mai unita si sa colaboram mai mult! Voluntariatul este o activitate desfasurata in folosul altora, fara a primi o recumpensa materiala. Recomand tuturor tinerilor din Buhusi sa faca voluntariat si sa vina la activitatile Centrului de Resurse pentru Tineret, organizate de Asociatia “Exista o sansa”! Aici vor invata lucruri noi si, cu siguranta, voluntariatul va fi si pentru ei o experienta utila si unica!

Baciu Bianca-Elena, 18 ani

CERT
2015-09-02T09:05:03+02:00

Baciu Bianca-Elena, 18 ani

Mi-a facut mare placere sa particip la training si activitatile din proiectul CERT! Ele ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine intre noi,sa fim o echipa mai unita si sa colaboram mai mult! Voluntariatul este o activitate desfasurata in folosul altora, fara a primi o recumpensa materiala. Recomand tuturor tinerilor din Buhusi sa faca voluntariat si sa vina la activitatile Centrului de Resurse pentru Tineret, organizate de Asociatia “Exista o sansa”! Aici vor invata lucruri noi si, cu siguranta, voluntariatul va fi si pentru ei o experienta utila si unica!

O experienta noua, un mod de a cunoaste noi oameni si noi moduri de a interactiona prin diferite activitati

1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

1.,,Pentru mine voluntariatul a insemnat in primul rand o experienta noua,un mod de a cunoaste noi oameni si noi moduri de a interactiona prin diferite activitati. Am invatat lucruri noi care imi vor fi de ajutor mereu.”

2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

2.,,Da,era necesar pentru ca tinerii din acest oras sa faca si sa se implice si in asfel de activitati,sa ajute oamenii sau sa faca in primul rand lucruri pentru societate.”

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

3.,,Da. Aceste conditii ii ajuta pe noii voluntari si le ofera mai multe oportunitati de care ar trebui sa profite din plin.”

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

4.,,Pentru voluntarii noi nu pot decat sa le recomand sa se implice mai mult in activitati pentru ca au ce invata, iar aceasta experienta dobandita ii vor ajuta in viata.”

Axinte Paula-Andreia, 19 ani, voluntar la Asociatia Exista O Sansa in perioada 2014-2015

CERT
2016-01-22T11:43:34+02:00

Axinte Paula-Andreia, 19 ani, voluntar la Asociatia Exista O Sansa in perioada 2014-2015

Pentru mine voluntariatul a insemnat in primul rand o experienta noua, un mod de a cunoaste noi oameni si noi moduri de a interactiona prin diferite activitati. Am invatat lucruri noi care imi vor fi de ajutor mereu.

Experienta pe care o capeti practicand voluntariatul este minunata

1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?
  1. ,,A fost ceva unic. Am practicat voluntariat deoarece mi-a placut sa comunic cu oamenii prin voluntariat.”


2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

  1. ,,Gasesc ca era si este un loc unde poti sa iti spui parerea si sa te apropii de oameni intr-un mod diferit.”


3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

3.,,Apreciez foarte mult ca s-au creat conditii, deoarece voluntarii vor fi atrasi atat de aspect cat si de activitati.”


4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

  1. ,,Sa fie constiinciosi, deoarece experienta pe care o capeti practicand voluntariatul este minunata.”

Blaj Elena Alina

CERT
2016-01-22T11:59:26+02:00

Blaj Elena Alina

Apreciez foarte mult ca s-au creat conditii, deoarece voluntarii vor fi atrasi atat de aspect cat si de activitati.

Sa se bucure si sa profite la maxim de sansele care le sunt oferite aici

1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

,,Aici a fost locul unde am interactionat cu diferite persoane, am legat noi prietenii si cel mai important am dobandit experienta.”

2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

,,Da,cu siguranta! Chiar daca este un oras destul de mic, tinerii sunt in numar mare. Sunt tineri care chiar isi doresc sa faca si altceva.”

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

,,Cu toate ca nu ai fost conditii prea bune in perioada in care am activat eu,am dobandit experienta,dar ne-am si distrat in paralel. Eu consider ca nu conteaza locul,conditiile,ci persoanele cu care interactionezi.”

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Sa se bucure si sa profite la maxim de sansele care le sunt oferite aici.”

Buga Paula Madalina

CERT
2016-01-22T12:40:47+02:00

Buga Paula Madalina

Aici a fost locul unde am interactionat cu diferite persoane, am legat noi prietenii si cel mai important am dobandit experienta.

Voluntarii sunt platiti in sapte litere-ZAMBETE!

1. Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

,,Pentru mine voluntariatul a insemnat o experienta  noua,o iesire din cotidian. Este foarte important ca in timpul liber sa iti ocupi timpul cu ceva folositor si aceasta este:voluntariatul.”

2. Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

,,Era foarte necesar! Voluntariatul te schimba ca om te face sa vezi atat lucruri bune cat si lucruri rele,pe care cu o buna echipa poti face o lume mai buna.”

3. Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

,,Ma bucur foarte mult! Este o buna motivare a noilor voluntari. Daca noi am fost motivate chiar daca nu am avut aceste conditii inseamna ca ei sunt mult mai motivate si au un motiv in plus pentru a fi un bun si activ voluntar.”

4. Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Recomand sa fie activi, rabdatori si sa  dea silinta pentru ca nu au absolut nimic de pierdut-Voluntarii sunt platiti in sapte litere-ZAMBETE!”

Ciobanu Ana Manuela

CERT
2016-01-22T12:52:18+02:00

Ciobanu Ana Manuela

Voluntariatul te schimba ca om te face sa vezi atat lucruri bune cat si lucruri rele,pe care cu o buna echipa poti face o lume mai buna.

La inceput am considerat aceasta activitate doar o joaca… Acum o consider o sansa spre viitor

11952996_866794990083360_5642717733373169545_n1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

"La inceput am considerat aceasta activitate doar o joaca,acum ca am obtinut acest certificat sunt foarte mandru de mine si ma bucur foarte mult ca am avut sansa sa fac parte din aceasta echipa. Acum o consider o sansa spre viitor.”

2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

"Consider ca era necesara o astfel de activitate pentru a le da o sansa tinerilor sa conoasca persoane noi, sa invete sa fie mai reponsabili."

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

,,Chiar apreciez acest efort si ca s-au creat conditii mai bune noilor voluntari si sper ca aceste mici schimbari sa atraga cat mai multe persoane si tineri care sunt dispusi sa participe la acesta activitate.”

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Sa nu isi piarda niciodata increderea,sa aibe incredere in liderii lor si sa nu se gandeasca niciodata ca aceasta activitate este o pierdere de timp.”

Corcoz Adrian

CERT
2016-01-22T13:09:59+02:00

Corcoz Adrian

Consider ca era necesara o astfel de activitate pentru a le da o sansa tinerilor sa conoasca persoane noi, sa invete sa fie mai reponsabili.

O experienta noua, din care poti invata lucruri noi care te pot ajuta pe viitor

1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

,,Pentru mine voluntariatul a insemnat o experienta noua, din care poti invata lucruri noi care te pot ajuta pe viitor.”

2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

,,A fost necesara activitatea CERT, deoarece a fost ceva nou pentru locuitorii din Buhusi.”

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

,,In  perioada in care am actionat, nu erau chiar atatea conditii bune. Sper ca voluntarii activi sa aprecieze tot ce s-a facut pentru ei si sa activeze in continuare ca voluntar."

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Ca recomandare pentru voluntarii noi, sa nu renunte la voluntariat pentru ca pe viitor ii ajuta.”

Raveica Elena-Alina

CERT
2016-01-22T13:16:39+02:00

Raveica Elena-Alina

A fost necesara activitatea CERT, deoarece a fost ceva nou pentru locuitorii din Buhusi

Au doar de castigat, nu doar experienta ci si prieteni de neuitat

1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

,,As vrea ca aceasta sa nu se mai sfarseasca niciodata, mi-a placut si am avut o desavarsita placere sa lucrez cu aceasta echipa.”

2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

,,Un asemenea centru era necesar deoarece tinerii din Buhusi ai ocazia sa practice activitati deferite in locuri ale orasului.”

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

,,Apreciez faptul ca s-au creat conditii pentru voluntarii activi in acest moment.”

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Recomand implicare totala atunci cand se realizeaza activitati in cadrul voluntariatului au doar de castigat, nu doar experienta ci si prieteni de neuitat.”

Rotariu Maria Monica

CERT
2016-01-22T13:22:19+02:00

Rotariu Maria Monica

As vrea ca aceasta sa nu se mai sfarseasca niciodata, mi-a placut si am avut o desavarsita placere sa lucrez cu aceasta echipa.

Se merita efortul!

1.Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

,,Voluntariatul,pentru mine,a fost o ocupatie foarte utila atat din punct de vedere psihic cat si fizic. Recomand tuturor tinerilor o implicare cat mai mare in toate activitatile de voluntariat. Se merita efortul!”

2.Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

,,Apreciez aceasta initiativa si o sustin nespus de mult. Da! Era necesara o astfel de initiativa deoarece multi tineri isi pierd timpul inutil in ziua de astazi.”

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

,,Da! Apreciez acest lucru si imi doresc sa se creeze conditii din ce in ce mai bune.”

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Sa se implice din ce in ce mai mult in proiectele asociatiei si sa trateze cu maxima seriozitate. Multe persoane au nevoie de ajutorul lor!”

Rotariu Ionut-Octavian

CERT
2016-01-22T13:27:32+02:00

Rotariu Ionut-Octavian

Da! Era necesara o astfel de initiativa deoarece multi tineri isi pierd timpul inutil in ziua de astazi

O frumoasa perioada de dezvoltare, pe plan profesional si educativ

1. Ce a insemnat pentru tine voluntariatul si cat de importanta ti se pare acest tip de implicare acum la final?

"Pentru mine voluntariatul a insemnat o frumoasa perioada de dezvoltare, pe plan profesional si educativ, o experienta minunata si cu siguranta voi avea de castigat."

2. Cum apreciezi Initiativa infiintarii Centrului de Resurse pentru Tineret. Gasesti ca era necesar un astfel de loc pentru tinerii din Buhusi? Daca da-De ce?

"Cu siguranta era foarte importanta infiintarea acestui centru, deoarece noua generatie are posibilitatea de a comunica liber, de a invata lucruri noi si de a-si deschide o noua ramura pe drumul vietii."

3.Apreciezi ca s-au creat conditii mai bune fata de perioada in care tu ai activat ca voluntar aici?

"Apreciez ca noii voluntari au conditii mai bune, insa cel mai important este ca tinerii voluntari sa fie activi si dispusi sa ajute indiferent de conditii.”

4.Ce recomandari ai pentru voluntarii noi inscrisi in Asociatia Exista O Sansa?Un gand bun cu care te vei regasi la rubrica TESTIMONIALE  al site-ului www.cert.existaosansa.ro-website-ul proiectului CERT, o sansa pentu tine-Centrul de Resurse pentru Tineret- proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014,in cadrul Fondului ONG Romania.

,,Recomand tinerilor voluntari sa fie mult mai activi si implicati.”

Zama Alexandra-Maria

CERT
2016-01-22T13:33:17+02:00

Zama Alexandra-Maria

Apreciez ca noii voluntari au conditii mai bune, insa cel mai important este ca tinerii voluntari sa fie activi si dispusi sa ajute indiferent de conditii.
5
2
CERT


Proiectul "CERT, o şansă pentru tine - Centrul de Resurse pentru Tineret" este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesaţi www.fondong.fdsc.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Conţinutul acestui anunţ nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor anunţului.

Impresiile tale